Ecodan Geodan


Smart teknik och högsta energiklass för både värme och varmvatten gör Ecodan Geodan till den mest kompletta bergvärmepumpen. Den lämpar sig lika bra för nyinstallation som till utbyte av redan befintlig pump då den har något som kallas adaptiv borrhållskontroll. Det innebär att Geodan automatiskt anpassar sig till borrhålets storlek för att minimera risken för frysning. Den har en av marknadens lägsta ljudnivå och är utrustad med Quiet-mode som lätt ställs in för att till exempel vara extra tyst nattetid.

Vill du ha en bergvärmepump som är kostnadseffektiv med låg klimatpåverkan samtidigt som den ger bästa tänkbara inomhusklimat är Geodan ett förstahandsval.Ecodan Geodan är perfekt för små utrymmen. Den är uppbyggd i moduler och höjden är endast 175 cm vilket gör den smidig att installera i trånga utrymmen eller där takhöjden är låg.

Som extra tillbehör finns trådlös rumsgivare, två zons-kit och WiFi-styrning. Rumsgivaren gör det enkelt att justera temperaturen. Den både mäter och analyserar värmebehovet och tar hänsyn till intern värmeenergi från till exempel solinstrålning och matlagning. Vid resa kan inställningarna anpassas för att ge maximal energibesparing. Två zons-kittet möjliggör att huset kan delas i två separata värmezoner med individuell reglering, Det går till exempel värma upp en pool, ett mindre hus eller garage med samma pump. Med WIFI-styrning genom MELCloud appen kan Geodan övervakas och styras med smartphone eller surfplatta. Mer om appen finns att läsa i produktbladet nedan.

Luftkonditionering eller så kallad frikyla med hjälp av Geodan görs enkelt genom modifiering av kylkretsen och montering av en fläktkonvektor. Det är i princip ett kostnadsfritt sätt att kyla ner bostaden varma sommardagar samtidigt som borrhålet återladdas inför nästkommande vinter.

Klimatpåverkan är låg genom det miljövänliga och framtidssäkra köldmediet R32.

Det ingår 5 års garanti när Geodan installeras av oss som godkända installatörer. Efter garantitiden kan en trygghetsförsäkring förnyas årsvis ända upp till 18 år genom Arctic försäkringsförmedlare.


DOKUMENT


Kontakta oss för mer information och offertförfrågan.