SUMO


Mitsubishi nya flaggskepp SUMO är något alldeles extra för dig som vill värma upp stora utrymmen. Den är byggd för att klara betydligt större ytor än andra luft-luftvärmepumpar samtidigt som den ger en behaglig värme inomhus när utetemperaturer når ända ner till -35 utan att effekten påverkas. Trots det så hörs den knappt. Tack vare funktionen ”Nattläge” kan ljudnivån sänkas på utomhusdelen med hela 3 dB vilket gör den nästan ljudlös. Detta gör SUMO till en av marknadens tystaste värmepumpar.

SUMO har högsta möjliga energiklass A+++ med en hög energieffektivitet, årsverkningsgraden (SCOP) är 5,2 vilket betyder att den ger 5,2 gånger mer värme per krona jämfört med ett vanligt el-element.

Filtret (Plasma Quad Plus) fungerar som en luftreningsenhet och stoppar upp till 99% av oönskade, luftburna partiklar – exempelvis allergener, viruspartiklar och bakterier samtidigt som det renar luften från damm.

SUMO har inbyggt wifi som med hjälp av appen MELcloud kan kontrolleras på distans. Det enda som behövs är en internetuppkoppling.

Den optimerade avfrostningstekniken gör att SUMO kan arbeta utan avbrott upp till 150 minuter i taget vid minusgrader vilket gör en hel timmes skillnad jämfört med traditionella värmepumpar.

Köldmedlet som används är det framtidssäkrade R32. Det betyder att SUMO klarar de tuffa miljökraven för köldmedium, R32 har cirka en femtedel så stor miljöpåverkan som traditionella köldmedium.

I


DOKUMENT


Väljer du SUMO som din nya luft-luftvärmepump får du högsta kvalitet, lång livslängd, överlägsen driftsekonomi och behagligt inomhusklimat så väl vinter som sommar. När den installeras av oss som godkända installatörer av Mitsubishi ingår också 5 års garanti.

För mer information eller offertförfrågan kontakta oss här.